torstai 17. tammikuuta 2013

Tästä se alkaa!

Tervetuloa seuraamaan uuden kotimme valmistumista!

Päätös omakotitalon rakentamisesta ei ollut varsinaisesti mikään hetken päähänpisto. Ensimmäiset pohdinnat aiheesta käytiin melkein kahdeksan vuotta sitten, jonka jälkeen taakse on jäänyt lukuisia tonttiarvontoja (lähes poikkeuksetta surkealla lopputuloksella), kivitaloiltoja, TM-rakennusmaailman kestotilaus, PRKK-jäsenyys, asuntomessuja, kaavoituskatsauksia, taloblogeja, sekä tietysti tonttien ja talojen ihmettelyä. Välillä olemme olleet jo likimain tonttia ostamassa, kun taas välillä talosuunnitelmat ovat jääneet hieman enemmän taka-alalle. Näin jälkeenpäin ajateltuna on ollut ehkä hyvä, että kaikkein varhaisimmat suunnitelmat eivät ikinä toteutuneet, sen verran huteralla pohjalla taisivat olla.

Eräänä päivänä viime vuoden lopulla sähköpostiin kilahti viattoman tuntuinen ilmoitus Espoossa kaupan olevasta tontista. Vaikka paikka vaikutti paperilla ihan lupaavalta, odotukset eivät aikaisemmista kokemuksista johtuen olleet mitenkään erityisen korkealla. Pääkaupunkiseudun tonttitarjonnanhan voi suurin piirtein tiivistää siten, että tontit ovat joko hyviä mutta kalliita, halpoja mutta liian kaukana, vaativat arpaonnea, tai sitten ne ovat halpoja mutta huonolla paikalla, tyyliin mummonmökin takana jossain ihmeellisessä kuopassa. Ja sitten on tontteja, jotka jotenkin onnistuvat yhdistämään lähes kaikki huonot puolet. Tämä tontti oli kuitenkin toista maata: Se sijaitsee ihan kivalla paikalla kohtuullisten liikenneyhteyksien päässä, mutta ei ollut kuitenkaan erityisen kallis, ainakaan pääkaupunkiseudun mittapuulla. Kun aika muutenkin oli sopiva rakennusprojektin aloittamiseen, päätimme tarttua tilaisuuteen ja teimme kaupat!

Talo olisi tarkoitus saada pystyyn ns. hitaan kaavan mukaan, mikä tarkoittaa, että vuonna 2013 suunnitellaan, vuonna 2014 rakennetaan, ja vuonna 2015 laitetaan piha ja jäljelle jääneet sisätilat kuntoon. Muutto on edessä joskus vuoden 2015 alkupuolella, jos nyt mitään normaalia suurempia katastrofeja ei ilmene (kyllä, olemme lukeneet kaikki kauhutarinat).

Blogin tarkoituksena on, paitsi dokumentoida tapahtumat meitä ja läheisiämme varten, myös vaihtaa kokemuksia muiden rakentajaperheiden kanssa. Olemme jo nyt saaneet paljon arvokasta tietoa muista blogeista, joten suuret kiitokset kaikille talobloggareille! Ja vielä kerran, tervetuloa blogiin!

Jaa mikä vertikaali? Palaamme asiaan hieman myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Siitä se lähtee. Lupaava alku mielenkiintoiselle blogille. Hengessä mukana unelmaa rakentamassa.

    VastaaPoista