lauantai 1. maaliskuuta 2014

Rakentamisen aloittamista odotellessa

Monttu laitettiin pari viikkoa sitten ns. talviteloille. Ajatuksena oli estää salaojien alle muodostuvien lätäköiden jäätyminen, ja edelleen jään turpoaminen perustusten alla. Vaikka operaation mielekkyys oli jo alunperin hieman huteralla pohjalla, päätimme kuitenkin pelata varman päälle ja lätkiä routalevyt kuopan pohjalle.

Nyt voi jokainen ulos katsomalla todeta, kannattiko... Noh, eipä tuossa toisaalta kovin kummoinen homma ollut, ja styroxit päätyvät aikanaan alapohjaa eristämään.Viime viikot ovat kuluneet rakentamisen aloittamiseen liittyvien valmistelujen parissa. Kun kaikki on pilkottu pieniksi paloiksi, tarvitaan paletin hanskaamiseen mielellään jotain kättä pidempää. Vaikka Excelillä pystyykin hoitamaan melkein kaikki maailman asiat, on se tähän nimenomaiseen tarkoitukseen hieman kömpelö. Toisessa ääripäässä onkin sitten MS project, joka on täysin overkill ja muistuttaa ikävällä tavalla oikeasta työnteosta. Tarvitaan siis jotain näiden kahden väliltä. Pienen googlailun tuloksena törmäsimme webbipohjaiseen ohjelmaan nimeltä Tom's Planner, joka on osoittautunut oikein mainioksi apuvälineeksi rakentamisen aikutaulujen hanskaamiseen.


Rakentamisen pikku apuvälineistä puheenollen: Kalenterikäyttöön on olemassa sovellus nimeltä TeamUp Calendar. Tällä web-applikaatiolla onnistuu aikataulujen synkkaus mahdollisten naapurirakentajien ja miksei myös naapurien kanssa. Meillä on kapea tonttitie, jossa pörrää kesällä kuuden raksan työmaaliikenne, joten ei aikataulujen koordinoinnista ainakaan haittaa ole. Krediitit tämän ohjelman bongauksesta menevät Floridan haarakonttoriin. Terveisiä vaan.

Minkälaisia teknisiä apuvälineitä olette käyttäneet rakennusprojektinne hanskaamiseen? Varmaan aika monessa tapauksessa mennään excelillä tai jopa niinkin antiikkisella (mutta käyttökelpoisella) metodilla kuin kynä & paperi.

Lopuksi vielä piristystä kaikille raksabudjettinsa kanssa tuskaileville. Aina löytyy joku, jolla menee vielä huonommin..

(c) Seppo.net


lähde: Kauppalehti

1 kommentti:

  1. Jostain luin, että nyt olisi jo varmistunut se, että Olkiluoto 3 tulee aikanaan olemaan maapallon rakennuksista ylivoimaisesti kaikkein kallein - sikäli mikäli voimalaitos lasketaan yhdeksi rakennukseksi. Hopeasijalle ja pronssille pääsevät pari muuta rakennusta Singaporesta:

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_buildings_in_the_world

    VastaaPoista