torstai 6. maaliskuuta 2014

Keittiösuunnitelmia taas

Keittiöllä ei olisi mikään kiire sinänsä, mutta kun asiat linkittyvät toisiinsa pitää alkaa tehdä päätöksiä. Kaikki lähtee keittiön ikkunasta, jonka alareunan haluamme olevan samalla tasolla kuin keittiön pöytätason. Jotta se saadaan samaan tasoon, pitää pöytätason korkeus olla tiedossa kun ykköskerroksen harkkoja lähdetään muuraamaan, eli reilun kuukauden kuluttua. Pöytätason korkeudet vaihtelevat hieman keittiövalmistajasta ja tasomateriaalista riippuen, eli nyt pitäisi alkaa valitsemaan kuka meille keittiön toimittaa. Ajattelimme ajan säästämiseksi kokeilla modernia lähestymistapaa, ja lähettää enemmän tai vähemmän tarkkaan speksatut tarjouspyynnöt sähköpostitse. Parhaiden tarjokkaiden luona sitten käymme paikan päällä, mutta meillä ei ole minkäänlaisia ajallisia mahdollisuuksia kiertää edes viittä keittiöfirmaa läpi ensin suunnittelemassa ja sitten jonkin ajan päästä uudestaan kuuntelemassa tarjousta. Haasteeksi todennäköisesti tulee tarjousten vertailtavuus ja se miten hyvin tarjoukset noudattavat tarjouspyyntöjä, sekä myös vaihteleva tarjousten läpinäkyvyys.

Miltä meidän keittiö sitten tulee näyttämään? No kaavakuvana tällaiselta. Ainakin tämänhetkisissä suunnitelmissa :)

Keittiösuunnittelua Excelillä :)

Ulkonäöllisesti samalta kuin aiemminkin on ajateltu, eli kaikki ovet tulevat mattavalkoisina ja vetimettöminä. Koneet ovat rosteria, ja mikro ja uuni mahdollisesti vetimettömiä. Pöytätasoksi ajattelimme tammea.

Altaan materiaali on vielä hieman auki, mutta sen todennäköisesti hankimmekin erillään keittiötoimitukesta. Joku vaalea materiaali naamioituisi hyvin vaaleaan tammitasoon, tumma taas antaisi hyvän kontrastin. Ajattelimme kuitenkin että altaan oikealla puolella olisi hyvä olla pätkä allasmateriaalia tiskikoneen päällä ettei kaikkea märkää keittiöpuuhaa kuten tiskausta tarvitse tehdä puutason päällä. Toisaalta siinä on luonnollinen paikka myös laskea viereisestä uunista tulevat kuumat astiat, joten lämmönkestävyys olisi suotavaa. Ja tietysti edullinen hinta :) Terästason naarmut eivät meitä haittaa mutta visuaalisesti jokin muu voisi olla parempi ratkaisu.

3 kommenttia:

  1. Yksi asia, jonka olen huomannut erityisen hankalaksi on leveä roskislaatikko altaan alla. Se on aina tiellä kun pitäisi laittaa biojätettä tms. Ottaisin jäteastiat mieluiten altaan viereen ja biojätteen ylimmäiseksi ja altaan alle harvemmin tarvittavat kierrätyspisteet. Suosittelen lämpimästi maalarinteippiin investoimista tässä vaiheessa. Keittiö oikeissa mittasuhteissaan lattialle ja sitten kuivaharjoittelua kattilan kanssa liedeltä altaalle ja jääkaapille. Itse kaipaisin laskutasoa jääkaapin viereen ja mikroaaltouunin alle. Tuleeko tuohon oikeaan ylänurkkaan hyllysyvennys vessan puolelta? Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä mietteistä! Meillä on tällä hetkellä leveä roskislaatikko altaan alla, emmekä ole kokeneet sitä erityisen ongelmalliseksi, tosin emme ole parempaa päässeet kokeilemaan :) Parempi se varmaankin olisi altaan vieressä, mutta se taas aiheuttaisi ongelmia kulman käytölle, eikä meillä ihan niin paljoa tilaa tuolla ole että voisimme jättää toisenkin kulman hyödyntämättä keittiössä. Oikea ylänurkka on tosiaankin hyödynnetty vessan puolelle.
      Jääkaapin laskutaso tulee meillä selän taakse niemekkeeseen. Nykyisessä keittiössä on taso jääkaapin vieressä mutta silti kaikki nostetaan jääkaapista selän taakse pöydälle. Mikron ja uunin laskutasoksi taas ajattelemme pöydän tiskikoneen päällä, altaan ja uunitornin välissä. Oikeastaan ei ole koskaan tullut edes mieleen että mikron alle tarvitsisi laskutilaa! Mitä siihen lasketaan tai miksi siihen? Tässä huomaa että tarpeita on yhtä monta kuin kokkeja :)

      Poista
  2. Keittiö vaikuttaa toimivalta ja kaappitilaakin on riittävästi. Itse en laittaisi liesitasoa ikkunan eteen, koska ruokaa tehdessä aina roiskuu ja ainakin suuren ikkunan putsaaminen on aikaa vievää. Ulkonäöllisesti liesi ikkunan edessä kyllä toimii ja siitä on kiva katsella ulos ruokaa tehdessä.

    VastaaPoista