sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Raksaviikko 33

Viime viikolla meillä tehtiin maatöitä. Alkuviikosta tuli 8 kuutiota soraa hihna-autolla ja Tommi tärytteli sen paikalleen. Talon vierustat ja takapihan terassi saivat routalevyt alleen ja loppuviikosta tuli vielä soraa paljon lisää routalevyjen päälle. Lapiohommat tulivat tutuiksi mutta nyt on sorat oikeilla paikoillaan. Etupihalle tarvitaan vielä lisää että saadaan piha oikeaan korkoon mutta sillä ei onneksi ole kiire.
Etupihaa täytön jälkeen. Rappusten vieressä olevat harkot olivat vielä viime viikolla ylimääräisinä portaina.
Terassin pohjaa takapihalla.
Espoon, ellei peräti koko Suomen, parhaiten routaeristetty talonvierus löytyy meidän talon eteläpuolelta.

Märkätilojen lattiatkin alkavat olla kuivat eli laatoittaja pääsee hommiin. Viime maanantaina kylpyhuoneen ja saunan lattiat kellarissa olivat vielä liian kosteat mutta nyt ovat kaksi puhallinta ja kosteudenpostaja olleet täsmätyössä kellarissa joten toivottavasti maanantaina saadaan hyvät lukemat. Kuivuminen on kyllä kestänyt pitkään, kellarin lattia valettiin jo toukokuun lopulla. Meillä lattiavalu tosin oli vähän tavallista paksumpi, ja luultavasti myös pari viikkoa sitten käyttöön otettu lattialämmitys on puskenut jäännöskosteutta pintaan muuten kuivasta laatasta. Mutta parempi odottaa kuin katua.

Laatoitusta ja vedeneristystä ajatellen Tommi myös kiinnitti saunan seiniin alimman kerroksen Sauna-Satuja. Homma sujui nopeasti kun laser piirsi linjan seinään ja Tommi naputteli lyöntitulpat paikoilleen. Mietimme jonkun aikaa laittaisimmeko eristeet myös kylpyhuoneen vastaiselle seinälle mutta päädyimme laittamaan se vaikka seinänpaksuutta tuleekin melko reippaasti. Saumat pitää vielä teipata.

2 kommenttia:

 1. Jopas on mahtavat routaeristykset! ;) Milläs mallilla hommat siellä nyt? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :-) Tässä(kin) asiassa laiskuus vei voiton ja dumppasin ylijääneet Finnfoamit (4 kerrosta...) talon eteläseinälle. Tuonne ei enää oikein pääse millään järkevällä maansiirtokoneella, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi puhaltaa sepelit talon yli hihnalla kasaan, josta sitten lapiolla routaeristeiden päälle. Paha kyllä täytöt tuolla seinustalla olivat jääneet maaurakoitsijan toimesta todella vajaiksi, joten ilman uretaaniesitäyttöä lapioitavaa olisi tullut kiusallisen paljon.

   Muutenkin ihan jees, laatoitus pitäisi olla kahden viikon päästä valmis, ja parketteja alan latomaan ensi viikolla. Kellään hyviä vinkkejä parkettiasennukseen?

   Poista