perjantai 14. marraskuuta 2014

Raksaviikko 32

Takka ja autokatos, siinä viikon kohokohdat. Takka sai seinien maalauksen valmistuttua pinnoitteen pintaansa ja päädyimme hiertopinnoitteeseen valkoisena. Pinnoite on periaatteessa sileä, mutta siinä on pieniä kuoppia pintaa elävöittämässä. Väri näyttää tällä hetkellä hyvältä mutta jos se alkaa kyllästyttää voi sen maalata haluamallaan värillä pinnoitteen päälle.
Ilmanoton päätimme toteuttaa tavallisemman ritilän sijaan aukolla lattian rajassa, mikä näyttää mielestäni siistimmältä ja jopa huomaamattomammalta. Tämän sisältä ilmaa ottavan aukon lisäksi takassa on myös suora korvausilmaputki tulipesästä ulos. Olen todella tyytyväinen takkaan kokonaisuutena. Kun sisäosan tausta- ja pohjakivet saavat vielä tumman harmaan maalin pintaansa niin kaikki on valmista.
Tässä se on, meidän takka lähes valmiina. Sisäosan kellertävät kivet saavat vielä tumman harmaan värin pintaansa.
Tässä näkyy selvemmin miltä takan pinnan struktuuri näyttää.
Tässä vielä ilmanottoaukko, joka ei tule saamaan minkäänlaista ritilää peitokseen. Parketti tehdään jatkumaan tuosta kolosta jonkin matkaa takan alle.
Tommi sai myös autokatoksen paneloinnin lähes valmiiksi, katto odottaa vielä valojen yms. piuhoja ja asennusta ennen lopullista pintaa. Seinäpaneeleissa on valmiina pohjamaali eli kulmalistojen jälkeen katos on valmiina talvehtimaan.
Autokatoksen seinäpaneloinnit valmiina.
Loppuun vielä kuva olohuoneesta, tähän voi jo kuvitella mielessään huonekalut. Eikä tästä niiden lisäksi taida puuttuakaan kuin parketti ja vähän sähköjuttuja.

5 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Ja hyvä idea tuo ilma-aukko. Meilläkin on tulossa kiertoilmatakka, ja olen kovasti miettinyt että miten ne ritilät saisi parhaiten naamioitua piiloon :-) En tiennytkään että niitä sisäosan kiviä voi maalata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän piti tilata sisusta tumman harmaana jo valmiiksi, mutta tilausvaiheessa se sitten unohtui. Kysyimme liikkeestä voisiko kivet vielä vaihtaa ja he tarjosivat vaihtoehdoksi maalausta samalla maalilla jota tehtaalla käytetään tuohon tarkoitukseen. Se ei siis ole mitään ihan tavallista maalia, voin kertoa lisää kunhan maali ehtii meille asti.
   Periaatteessa sisusta varmaankin tummenisi ihan itsestäänkin nokeentumalla, mutta näin saamme ainakin tasaisen tumman pinnan :)

   Poista
 2. Tuo on vaan siistimpi tapa kyllä saada ilmanotto toteutettua kuin ritilät. Tuttavalle tehtiin skamol-levystä kiertoilmatakan runko ja toteutettiin vastaavalla tavalla mutta kahdelle sivulle. Pientä askartelua vaati mutta siisti tuli. Laitettiin vielä kovalevyä aukon takaseinä niin voi huoletta imuroida ja kolistella siellä. Omaan tulevaan takkaankin ajattelin vastaavalla tavalla toteuttaa. Mistäs teidän takan runko olikaan tehty? Samaisesta levystä vai jostain raskaammasta? Ehkä onkin mainittu jossain mutta ei voi muistaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille takan tekijä ehdotti tuota aukkoa ja hieno tosiaan tuli.

   Takka tehtiin jostain sellaisesta kevyestä, viitisen senttiä paksusta harmaasta levystä, nimeä en tarkemmin tiedä.

   Poista
 3. Täällä on myös yksi kiinnostunut koskien tuota takan sisäosien kivien maalaamista. Ei olisi kuuna päivänä tullut mieleenkään, mutta ihan loistava ideahan tuo. Laitahan tietoja kun maalit ehtivät teille, ja tosiaan mistä niitä saa vai vainko takantekijöiltä.

  VastaaPoista