sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Raksaviikko nro 10

Kymmenes raksaviikko on takana ja talo on taas vähän valmiimpi. Viime viikolla ulkovaraston seinä nousi puoliväliin ja se valettiin. Varasto sai myös sisätäytön, ja samalla täytettiin varaston ulkopuolen reunatäytöt, autokatoksen ulkopuoli ja etuoven portaiden kohta. Kattotuolit nostettiin katolle ja portaat paikoilleen. Portaiden koko tarinan kerromme myöhemmin. Kellarin lattialta myös käärittiin muovit valun päältä pois ja se saa aloittaa kuivumisensa.

Tässä vielä kuvina viime viikkoa.
Portaita.
Täyttöä varaston ja autokatoksen välistä.

Tähän tulee etuovelle johtavat portaat.
Kattotuolit odottavat ylhäällä asennustaan.

12 kommenttia:

 1. Eikös tuo otsikko voisi olla rakennuttajaviikko XX.... Montako harkkoa ja naulaa on tullut itse lyötyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ei :) Näissä raksaviikkopostauksissahan ei kerrota meidän rakennuttajien kuulumisia tai erilaisia tapahtumia rakennuttajarintamalla, siis suunnittelua, tarjouspyyntöjä, kilpailutuksia, tilauksia, aikataulutuksia, reklamaatioita, laskuja ja muita sellaisia, vaan ihan vaan raksan konkreettisia tapahtumia. Ne ovat vähän kuin meidän raksan oma päiväkirja, mutta kun meidän raksa on vielä niin pieni ettei osaa kirjoittaa niin meidän pitää tulkata asiat sen puolesta. Ehkä se sitten vähän kasvaessaan oppii kirjoittamaan itsekin.

   Poista
 2. Hieman yhdyn aikaisempaan että rakennuttaja on oikeampi sanamuoto kun rakentaja. Rakentaja kantaa itse harkkonsa, naulaa naulansa, valaa betoninsa, asentaa lattialämmityksensä. Siinä ohessa hoitaa tarviketilaukset ja pitää tarkepiirustuksia muutoksista. Rakennuttaja tekee tuota mitä te ilmeisesti teette. En kehtaisi puhua itsestäni rakentajana jos en oikeasti ole anturaa, sokkelia runkoa ja vesikattoa asentanut.

  VastaaPoista
 3. Villa Vertikaalin tutkivan semantiikan työryhmä kiittää kommenteista ja pahoittelee kaikille oikeille rakentajille aiheuttamaansa mielipahaa ym henkistä kärsimystä.

  VastaaPoista
 4. Mukavasti tuntuu teidän raksa edistyvän. Meillä rakennuttajilla alkaa olla pian "työmaaviikot" täynnä ja urakoitsijakin ilmestyi viimein rakentamaan. Näin se raksa muuttuu viimein kodiksi. Siinä välissä on tullut kannettuja harkkoja, tasoitettua ja naulattua, vaikkei itse Rakentaja olekaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä alkaa ihan oikeasti olemaan valmista! On se hyvä että urakoitsijakin aina välillä piipahtaa seuraamassa etenemistä :)

   Poista
 5. Happamia kommentteja. ;) Kuinkahan moni ihan aikuisten oikeasti enää itse kuopat tontille kaivaa ja sementtimyllyssä kurat sekoittelee. Jos ei talo tule avaimet käteen -periaatteella, on raksalla silti aika lailla hommaa myös "rakennuttajalla". Saanen epäillä, että anonyymit kommentoijat eivät taloa ole ikinä rakentaneet/rakennuttaneet kun eivät nimellään viitsi kommentoida.

  Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 6. Eikai nyt sentään itse lapiolla kaiveta ja myllyllä myllätä mutta kyllä siellä betoniauton letkunpäässä oleminen on hieman eri asia kun pelkkä tavaran tilaaminen. Saatikka sitä ennen kaikkien kivien, rautojen, muottien, rasioiden, putkien yms laittaminen. Siinä vasta alkusoittoa rakentamiselle. Pitkä ja kivinen tie ennenkun viimeinen lista on omin kätösin naputeltu. Jolloin hyvällä omalla tunnolla voi sanoa rakentaneensa talon. Ei rakennuttamisessa mitään vikaa ole. Enemmänkin se vain ihmetyttää miksi ihmiset mainostavat rakentaneensa. Eiväthän he parturiin menessäänkään kerro leikkaavansa hiuksensa vaan leikkauttavansa.

  VastaaPoista
 7. Täällä yksi, joka olisi niin mielellään edes rakennuttaja tai vaikkapa ihan rakentaja, mutta kun ei edelleenkään ole lupaa :P Hyvin näyttää teillä edistyvän hommat :)

  Mielenkiintoista keskustelua näistä termeistä ja nyt uskallan virallisesti sanoa, että olemme rakentaneet jo yhden talon, mutta tämä toinen taitaa mennä pääasiassa rakennuttaen. Tai no, ei me tuota ekaakaan kokonaan itse tehty eli olisko joku semi-rakentaja tai wannabe rakentaja sitten se oikea? :D :D

  VastaaPoista
 8. En ymmärrä alkuperäistä anonyymiä ihmettelijää, sillä otsikon sana raksa viittaa rakennustyömaahan eikä rakentajaa tai rakennuttajaan. Sana raksahan ei mitenkään ota kantaa siihen että kuka siellä työmaalla (raksalla) tekee töitä.
  Mielenkiintoista on myös pohtia, että mikä tekee talonrakentajasta talonrakentajan, kun moneen asiaan kuka tahansa rakentaja kuitenkin tarvitsee apua. Onhan töitä, jotka vaativat ehdottomasti ammattimiehen, kuten sähkötyöt. Kuinka paljon "apua" saa vastaanottaa mutta kutsua itseään rakentajaksi, ei rakennuttajaksi. Arvotetaanko tässä fyysinen työ niin paljon merkityksellisemmäksi kuin suunnittelu- ja ajattelutyö, organisointi, projektinhallinta. Se, että vain se naulannakuttaja olisi rakentaja sisältää ajatuksen, että tämä tosirakentaja voisi itse, yksin, rakentaa koko talon. Joskus samanlaista ajattelua näkee työpaikoilla, kun duunariväestö ylenkatsoo johtajia ja muita kauluspaitaihmisiä, sillä hehän eivät tee oikeaa työtä. Sen taustalla tapahtuvan tärkeän työn näkee helposti turhana verrattuna siihen konkreettiseen naulannakuttamiseen.
  Kumpi siis on enemmän itse rakennettu talo: Talo, jonka on suunnitellut viimeistä piirtoa myöten itse, hallinnoi projektia, mutta ei itse sekoittele laastiaan vai se talo, jonka itse nakuttelee kasaan jonkun toisen tekemän piirustuksen ja ohjeistuksen mukaan?
  Suo, kuokka ja Jussi, hampaat irvessä pitää vääntää, muun elämän kustannuksella, että saa olla oikeasti ylpeä omien kättensä jäljestä, että saa oikeasti kutsua taloa rakentamakseen?

  VastaaPoista
 9. Voitko sanoa itseäsi pizzanpaistajaksi jos tilaat pizzan kotiinkuljetettuna lähipizzeriasta? ET. Voitko kutsua itseäsi pizzanpaistajaksi jos käyt kaupassa, ostat tarvikkeet teet sen pizzan ohjeiden mukaisesti. VOIT. :)

  Moni sellainen joka valittelee rakentamisen rankkuutta ei tiedä rakentamisen fyysisistä puolista välttämättä yhtään mitään. Voi ja onkin rankkaa olla rakennuttajana mutta kyllä se niistä duunareista välillä aika vittuilulta kuulostaa.

  Eikä siellä työelämässäkään pomot kerro rakentaneensa vaan johtaneensa projekteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitko kutsua itseäsi pitsanpaistajaksi, jos lämmität sen lähipitserian pitsanpalasen seuraavana aamuna. VOIT ;)

   Poista