keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ajankäyttö

Maanantaina oli erilainen raksailta, pääsin käymään Byggmaxissa ja osallistumaan muutamille bloggaajille järjestettyyn raksailtaan. Sain kutsun iltaan ja lähdin selvittämään teknisiä mahdollisuuksiani osallistua. Monella rakentajalla on pulaa kahdesta asiasta, rahasta ja ajasta. Rahaa saa (johonkin rajaan asti) pankista, mutta aikaa ei voi taikoa lisää. Tarkastellaanpa siis ajankäyttöä muodikkaasti case-study tyylillä mikroskaalassa eilisen illan osalta, eli mitä kaikkea osallistuminen raksailtaan vaati minun perheeltäni ja lähipiiriltäni.

Me olemme julkisen liikenteen suurkuluttajia ja harrastamme hyötyliikuntaa, eli normaalisti auto seisoo päivät parkkihallissa ja se otetaan käyttöön kiipeilyreissuilla ja mökkimatkoilla. Nyt rakentaessa auto on saanut uuden pääkäyttötarkoituksen, se on paitsi kulkupeli raksalle, myös työkalujen ja koneiden säilytyspaikka. Koska Byggmax sijaitsee käytännössä julkisen liikenteen tavoittamattomissa (harva kai lähtee bussilla ostamaan lautoja) oli ensimmäinen selvitettävä asia auton "varaustilanne". Raksalla oli kiireinen päivä ja käynti illalla oli käytännössä välttämätön, mutta Tommi lähti bussilla töistä raksalle ja auto oli käytössä. Check.

Toinen selvitettävä asia Tommin viettäessä illan raksalla oli lapsen hoito. Meillä on onneksi ihania isovanhempia lähistöllä, ja sopivasti vielä vapaana ja edes vähän samalla suunnalla Byggmaxin kanssa. Asia siis hoidossa. Check.

Kolmas asia liittyy luonnollisesti rahaan, eli työt. Etäpäivä mahdollisti tehokkaan ajankäytön ja sain tehtyä lähes normaalin työpäivän ennen kuin hain päiväkodista ja vein lennossa isovanhempien luo hoitoon. Check.

Kaikki kunnossa ja raksailtaan. Kannattiko järjestely? No kyllä. Saimme tuhdin tietopaketin Byggmaxin toimintaperiaatteesta, esittelykierroksen kaupassa, raksaruokaa mahaan ja hyviä vinkkejä.

Mutta miten Byggmax liittyy ajankäyttöön? Oletteko koskaan huomanneet kuinka paljon rautakaupassa kuluu aikaa? Sisään astuttaessa ensin on esillä mattoja, sisustustarvikkeita ja säilytysratkaisuja, sitten ehkä tapetteja ja maaleja, roskiksia, postilaatikoita jne. Ja jossain siellä takanurkassa piilossa ovat varsinaiset rakennustavarat, ne puutavarat, putket ja sellaiset. Ihan kuin  tarkoituksena olisi saada asiakas viettämään mahdollisimman kauan aikaa kaupassa ja tekemään ehkä heräteostoksia oikeaa osastoa etsiessään? Byggmaxissa rajoitettu valikoima tekee löytämisestä helpompaa, tuotteen vieressä on lapussa nimi ja hinta, ja kaikki ostokset lastataan itse autoon tai peräkärryyn eikä tarvitse odottaa myyjää. Kassan kautta ulos ja koko käynti on nopeasti ohi. Eli ajansäästöä tarjolla. Omakohtainen testikäynti odottaa vielä.

Lopuksi askartelimme mukaan halkokorit. Tässä taidonnäyte poraamisesta, tarvikkeet  ja valmis kori.

Mikä oli illan paras anti? Toisten raksabloggaajien tapaaminen. Oli mukavaa saada kasvot Mustan Oven, Aurinkopihan, Kotina Kivitalon ja Projekteista isoimman kirjoittajille, sekä tavata remontoiva ja rakentamista vielä suunnitteleva PlusMimmi. Toivottavasti tapaamme uudestaankin.

3 kommenttia:

  1. Kiitoksia tapaamisesta minunkin puolesta! Oli oikein kiva nähdä ja saada kasvot :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio rautakaupoista. Alkavat olla enemmänkin sisustustavarakauppoja sillä seurauksella, että sitä oikeaa rakennustavaraa ei sitten tahdo löytää tai sitä haettavaa nippeliä ei edes ole. Ilmiö on hyvinkin sama kuin isoissa ruokakaupoissa, joissa on ruokatavaraa ehkä puolet ja loput kaikkea muuta sälää.

    Olen aika monta kertaa viettänyt rauta- tai puutavarakaupan pihalla haahuillessa pitkiäkin aikoja vain etsiessä myyjää, joka suvaitsisi kirjoittaa lapun keräämistäni tuotteista. Puhumattakaan siitä, jos tarvitisi jonkun jeesimään tavaran lastaamisessa...

    VastaaPoista