keskiviikko 18. syyskuuta 2013

"Ei ole huomautettavaa" x 8 (jee!) ja märkätilapohdintoja

Naapurikuulemiset on saatu onnellisesti päätökseen ja huomautettavaa ei ollut. Saimme myös suostumuksen lämpökaivon sijoitukselle, joten kaikki on kunnossa. Lupapapereiden jättämisestä on nyt kuukausi ja kolme päivää. Arviota päätöspäivämäärästä emme ole vielä saaneet mutta lokakuun puolelle se menee varmasti. Toivottavasti lupa on taskussa ennen marraskuuta niin ehdimme kaivaa kuopan ennen lumen tuloa.

Viime päivinä ja viikkoina on myös valittu maaurakoitsija ja harkkotoimittaja, näistä lisää kunhan Tommi ehtii koneen ääreen.

Päivän puheenaihe meillä on kalusteiden ja vesipisteiden sijainnit vessoissa ja kylpyhuoneessa. LVI-suunnitelman pitäisi kohta valmistua, ensi tiistaihin asti meillä on aikaa vielä vaihdella toimintojen paikkoja. Toki se myöhemminkin on mahdollista mutta vähemmän muutoksia jo päätettyihin asioihin on aina parempi. Tässä vielä kertauksena nuo tilat.

Kellarin kylpyhuone ja sauna
Keskikerroksen wc

Yläkerran wc ja suihku
Keskikerroksen vessassa ajattelimme siirtää pöntön ikkunaseinälle ovea vastapäätä jolloin oikeanpuoleiselle seinälle saisi koko seinän levyisen tason, sen päälle keskelle altaan ja ison peilin, ja alle laatikkoa tai kaappia.

Yläkerran vessassa on ahdasta mutta emme tiedä miten kalusteet saisi paremmin sijoiteltua. Pönttö on mielestäni liian kaukana altaasta, mutta jos suihkun siirtäisi alas ja pöntön ylös tekisi suihku (toteutustavasta riippuen toki) "käytävän" vessan sisälle heti ovensuuhun. Lisäksi pönttö olisi suihkun takana jotenkin vaikeammin tavoitettavissa. Vaihtoehtoisia toteutustapoja otetaan kiitollisina vastaan! Tänne ahtauteen pitäisi näiden lisäksi saada mahdutettua vielä sähköllä toimiva pyyhekuivain. Vähiten tiellä se olisi varmaankin pöntön päällä, mutta silloin pönttö ei kai voi olla ikkunan alla ainakaan ikkunaseinällä.

Kellarin kylpyhuonetta ja saunaa olemme miettineet aivan liian vähän! Amme on mitoitettu 180 senttiseksi kuten haluammekin ja pönttöä ei tarvita. Tuo valkoinen suorakulmio vasemmalla seinällä on jokin säilytyskaluste ja kylpyhuoneen ja saunan välisen seinän on tarkoitus olla yläosastaan lasia, oven kokonaan lasia. En edes tiedä onko tuossa yllä olevassa järjestyksessä mitään vikaa, mutta kun päätöksiä pitää tehdä iskee epävarmuus, kun asioita ei ole ymmärtänyt pohtia halki ajoissa. Mikään ei toki onneksi ole lopullista ennenkuin putket ensi keväänä tai kesänä harkon sisään valetaan.

4 kommenttia:

 1. Mahtuuko pikkuvessaan edelleen invaympyrä, jos pytty on oven vastaisella seinällä?

  Voisiko yläkerran vessassa suihkun laittaa vasempaan ylänurkkaan ja altaan wc-pytyn kanssa samalle seinälle pytyn viereen? Silloin käsisuihkuakin pystyisi käyttämään.

  Terveisin uusi lukija, itsekin raksaaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos kommentista Anni ja tervetuloa lukemaan meidän raksaprojektista! Onko teillä omaa blogia?

   Tuo invaympyrä on hyvä kysymys. Luulisin että se mahtuu mutta en ole varma. Täytyypä varmistaa tuo arkkitehdiltämme.

   Yläkerran vessassa mietin tuota ehdottamaasi vaihtoehtoa vaihtaa suihkun ja altaan paikkoja, mutta olisiko altaalle silloin vaikea pujotella suihkun ja pytyn välistä? Tuo riippuu tietysti paljon siitä millaisen ovi/seinäsysteemin suihkuun valitsemme. Suihkuverholla tuo tietysti hoituisi mutta sitä emme halua koska verhon alta roiskuu vesi koko lattialle. Ovien/seinien pitäisi kääntyä kokonaan pois tieltä... Täytyypä miettiä.

   Poista
  3. Sellasia design-suihkukaappejakin on nykysin ihan kivannäköisiä - vedet pääsee suoraan viemäriin ja kylppärikään ei varmaan muutu höyrykaapiksi suihkun jälkeen. Terv. Annu

   Poista