keskiviikko 21. elokuuta 2013

Keittiösuunnittelua: Kvik

Kävimme tänään Espoon Kvikissä piirtämässä keittiöllemme ilmettä, ja täytyy sanoa että palvelu pelasi. Keittiösuunnittelija ymmärsi mitä halusimme ja olemme ainakin vielä tyytyväisiä suunnittelun tulokseen. Kahden tunnin aikana kävimme aluksi hyvin nopeasti läpi koko talon suunnittelua vaativat tilat ja sen jälkeen siirryimme päämielenkiinnonkohteeseemme eli keittiöön. Alunperin ajatuksena oli saada myös kodinhoitohuone piirrettyä samalla, mutta kun aika alkoi lähennellä loppuaan totesimme yhdessä myyjän kanssa että tehdään mielummin keittiö kuntoon hintoja myöten ja varataan kodinhoitohuoneelle uusi aika. Tuolla uudella kerralla voimme sitten hioa keittiötä vielä lisää, varmasti tässä kuvia katsellessa ja ratkaisuja miettiessä tulee vielä uusia ideoita ja toiveita.

Päädyimme vetimettömään mattavalkoiseen oveen sormiuralla. Tasomateriaalina on vahvoilla puu, meillä kuvissa tammi, mutta lopullisen puulajin ja sävyn voimme päättää vasta lattia- ja seinämateriaalivalintojen jälkeen. Puutason valitsimme 6cm paksuna normaalin 3cm sijaan. Oikeasti taso ei ole 6cm paksua vaan reunat on tehty kaksinkertaisesta tasosta ja piilossa tason alla ovat kannatinrimat, jotka nostavat tason oikealle korkeudelle. Hintaa ei tullut merkittävästi lisää mutta ulkonäkö miellytti meitä selvästi enemmän.

Keittiössä oikeasta alanurkasta vastapäivään kiertäen on itäseinällä side-by-side jääkaappi-pakastin ja sen päällä kippikaappi ja vieressä 40cm leveä kaappi, jossa vetolaatikot. Pohjoisseinällä on ensin korkea kaappi, jossa alhaalla laatikot ja niiden päällä integroituina uuni ja mikro ja ylhäällä kippikaappi. Seinällä seuraavina ovat integroitu tiskikone ja sen päällä 60cm kaappi, allas/roskis ja sen päällä 60cm kaappi ja kulmakaappi 3/4 ympyrällä pyörivällä hyllyllä ja päällä 2x60cm leveä kippikaappi, sekä ylhäällä kaksi kapeaa avohyllyä keittokirjoille. Länsiseinällä jatkuu vielä pala kulmakaappia ja sen jälkeen tulee 80cm leveä laatikosto, jonka päällä on induktiotaso ja 90cm leveä liesituuletin. Tason ja liesituulettimen väliin tulee leveä ikkuna. Niemekkeessä on keittiön puolella 120cm laatikko ja toisella puolella kaksi 60cm leveää ja 33cm syvää kaappia, ja yksi 60cm leveä extrasyvä laatikosto.

Tältä se näyttäisi:
Vaikka muuten olimme keskenämme hyvin pitkälle samoilla linjoilla koko keittiön suhteen, olimme yhdessä yksityiskohdassa eri mieltä. En paljasta kumpi kannatti kumpaa, mutta mitä mieltä te olette? Kumpi pääty niemekkeessä näyttäisi paremmalta? Ensimmäisessä vaihtoehdossa kuvassa näkyy sauma päädyssä mutta tätä saumaa ei luonnollisesti ole oikeasti vaan päätylevy on yhtenäinen. Toisessa vaihtoehdossa taas päädyn ja pöytälevyn liittäminen toisiinsa tulisi kuvasta poiketen sormiliitoksella.

Vaihtoehto nro 1. Saumaa päädyssä ei ole vaan levy on yhtenäinen.

Vaihtoehto nro 2. Tasojen liitos toisiinsa olisi mahdollisesti sormiliitos.

Kumpi niemekkeen päädyistä saa enemmän kannatusta? (Emme lupaa valita voittajaa.)

Tästä on hyvä aloittaa keittiösuunnittelu ja katsoa saako moni firma aikaan kilpailukykyisen tarjouksen. Kvikin konseptissa pidimme erityisesti siitä että hinnoittelu on selkeää ja asiakas voi jokaisen osan kohdalla miettiä sen vaikutusta kokonaishintaan. Esimerkiksi jos tuo niemekkeen pääty tulisi kalustelevyllä maksaisi se vajaan satasen ja puusta tehtynä taas 530 euroa. Jos liittäisimme puupäädyn tasoon vielä sormiliitoksella, tulisi liitoksesta lisähintaa 510 euroa. Ja mitä tuo kaikki sitten maksaisi? Kun koneista on mukana vain liesituuletin ja hana, tulisi loppusummaksi puupäädyllä ja sormiliitoksella 9740 euroa. Jännityksellä odotamme seuraavan ehdokkaan loppusummaa.

3 kommenttia:

 1. Upealta näyttää! Ovimallinne on yksi suosikeistani :-) Minun valintani olisi niemeke valkoisella peitelevyllä, ei siis puusta. Kevyemmän näköinen! Itse nostaisin astianpesukoneen uunin tilalle korkeammalle ja laittaisin uunin alemmas muualle (kuten teenkin omassa keittiössäni), mutta makuja ja tapoja on monia :-) terveisin nimimerkki selvävaivainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tiskit ovat Tommin vastuulla ja uunia käytän pääasiassa minä, siksi siis uuni on nostettu :)

   Toisaalta ajattelen sijoittelun työturvallisuuden kautta, uunista kun nostetaan pois kuumia astioita, jotka ovat joskus ihan täynnäkin, jolloin palovammojen ehkäisemiseksi on parempi siirtää vain sivusuunnassa eikä ylös ja sivulle. Astianpesukoneeseen ja sieltä pois kulkiessaan taas astiat ovat melko vaarattomia.

   Mutta makuja on tosiaan monia, eikä sama ratkaisu ole toimivuuden kannaltakaan paras jokaiselle kokille.

   Poista
 2. Ykkönen on perinteinen, mut oikeestaan aloinkin tykästyä kakkoseen. Tosin jos hintaeroa alkaa olla reippaasti, niin ottaisin ehkä halvemman, koska molemmat on kivoja :) Terv. Annu

  VastaaPoista