torstai 9. toukokuuta 2013

Juuri kun luulimme olevamme tyytyväisiä...

Aluksi suuret kiitokset kaikille luonnoksia täällä kommenteissa tai privaatimmin sähköpostilla tai kasvokkain kommentoineille! Kommenttinne ovat antaneet meille uusia ajatuksia ja näkökulmia, sekä vahvistaneet jo olleita mietteitä.

Olemme viime perjantaista asti katselleet luonnoksia ja miettineet onko siinä kaikki. Saunan totesimme jo liian pieneksi ja ajattelimme ratkaista ongelman siirtämällä kiipeilyputken seinää puolisen metriä ja vastaavasti kodinhoitohuoneen seinää saman verran, eli olisimme siirtäneet neliöitä kiipeilyputkesta saunaan. Samalla yläkerran kylpyhuone olisi laajentunut hieman, mikä ei olisi ollenkaan paha asia. Seuraavaksi kuitenkin totesimme ettei tuohon olohuoneeseen taida mahtua sekä reilun kokoista sohvaa että takkaa, vaan toinen olisi valittava. Ei kiva. Tämän jälkeen katsoimme neliöitä vielä uudelleen ja totesimme kodinhoitohuoneen olevan vain 5,5m2, eli liian vähän meille. Nämä kaksi liian pientä huonetta yhdessä saivat meidät etsimään ratkaisuja ja tämänhetkinen idea on se että siirretään kuitenkin sauna ja kylppäri kellariin. Tämä  seurauksena sekä olohuone että kodinhoitohuone saavan lisää neliöitä. Alakertaan tulevasta vessasta tulee myös isohko, ehkä turhankin iso. Miinuksena on pidentynyt matka saunasta ulos, sillä kellariin emme edelleenkään haluaisi tehdä ovea ellei se palomääräysten kannalta ole välttämätöntä. Uusia omia hahmotelmia on luvassa kunhan Tommi saa ne piirrettyä. Ranskalaisilla viivoilla voitaisiin kuitenkin tiivistää ajatuksissa olevia muutoksia.
 • Terassi laajenee koko seinän levyiseksi.
 • Terassin katos siirtyy terassin pohjoisreunaan.
 • Terassin ovi siirtyy olohuoneen pohjoisosaan.
 • Terassin katon päälle tehdään joko ranskalainen parveke tai oikea parveke katon päälle. Parvekkeen hinnaksi tulisi käytännössä kaiteen verran plus ovi.
 • Sauna ja kylpyhuone siirtyvät kellariin.
 • Olohuone kasvaa lisää pohjoiseen.
 • Kodinhoitohuone siirtyy luoteisnurkkaan.
 • Kodinhoitohuoneen ja kiipeilyputkenväliin tulee tilava vessa (ilman suihkua jos vain mahdollista).

2 kommenttia:

 1. Parvekesuunnitelma kuulostaa loistavalta :) lisää ulkotilaa!

  Miten pesutilat sijoittuvat kellariin? Miten ne mahtuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden muutosten myötä kellarin on siis pakko kasvaa kohti etelää. Pesutilojen tarkempi sijoittuminen on vähän auki ja ehdotusta siitä tässä kahdella koneella vierekkäin piirrellään parhaillaan (mikäpä olisikaan parempi tapa viettää lauantai-iltaa :))

   Parveke jää toistaiseksi mahdollisesti ranskalaiseksi. Tyylikäs lasikaide kuitenkin maksaa 500€/metri ja muunlaista kaidetta emme tuonne osaa harkita. Myöhemmin toki parvekkeen koko on helppo muuttaa jos mieli muuttuu.

   Poista