sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Raksaviikko nro 23

Viime viikolla raksa tuntuu hypänneen ison askeleen eteenpäin, ja paljon siellä tapahtuikin. Ensimmäinen iso tapahtuma oli takan piipun asennus, meille tuli Jalotakan valkoinen teräshormi.
Tässä hormi ykköskerroksessa takan päällä.
Ja tässä sama hormi kakkoskerroksessa yhden makuuhuoneen nurkassa. Vielä on mietinnässä jätämmekö hormin näkyviin vai piilotammeko vaatekaappiin.
Seuraava iso ja odotettu asia oli ikkunoiden saapuminen, enää ei sada sisään! Asennus oli koko päivän operaatio, mutta imukuppinosturin avulla kaikki ruudut saatiin paikoilleen mallikkaasti. Ikkunat toimitti ja asensi Skaala.
Ikkunat takapihalta päin katsottuna. Tikapuiden takana on pariovi. Vasemmalla alhaalla keittiön ikkuna ja ylhäällä meidän makuuhuoneen ikkuna/ovi.

Portaiden ikkuna sisäänkäynnin vieressä. Ikkunan alareuna on kellarista ykköskerrokseen menevien portaiden tasanteelta sovivalla katselukorkeudella ja yläreuna nousee reilusti kakkoskerrokseen.
Meidän makuuhuoneen ikkuna ja maisema sängyn suunnasta. Kyllä tuosta kelpaa heräillä kun vaan oranssin työmaa-aidan saa pois maisemaa pilaamasta :)
Kolmas iso asia oli tasoituksen alkaminen. Kellari on jo saanut lähes kokonaan ensimmäisen kerroksen tasoitetta seiniin ja kakkoskerroksestakin muutama huone on jo kertaalleen tasoitettu. Itselleni oli yllättävää miten jo yksi ohut tasoitekerros verkkoineen saa huoneen kaikumaan ihan eri tavalla kuin harkkopintaisen huoneen. Onneksi emme ole turhaan miettineet akustointiratkaisuja. Huone myös näyttää heti ensimmäisen ruskeanharmaan tasoituksen jälkeen jo huiman paljon valmimmalta kuin harkkopinnalla, en malta edes odottaa mitä ihmeitä maali aikanaan tekeekään!
Verkotettua ja kertaalleen tasoitettua harkkoseinää kellarissa.
Näiden lisäksi sähkärimme Jani Datasillasta on apujoukkoineen tehnyt pitkää päivää saadakseen kaikki sähköjen putkitukset alaslaskurunkojen sisään. Toivottavasti ensi viikolla tulee valmista niin päästään levyttämään katot. Tommi sai myös katosten raakaponttilaudoitukset valmiiksi, onneksi riittää vielä aurinkoisia ilmoja huopien laittoa varten.
Aotokatos on saanut ponttilaudat kattoonsa ja on nyt valmis kattohuopia varten.

1 kommentti:

  1. Kiitos postauksesta. Oli mukavaa, että jaoit asiaa aiheesta. Vaimoni ja minä rakennamme myös juuri nyt. Samaan aikaan minun on huolehdittava portaikon siivoamisesta. Kiitos vinkistä, että betonin voi vain imuroida. https://www.siivousnorppa.fi/liiketilasiivous

    VastaaPoista