sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pohjakosketus

Maanrakennustyöt ovat jatkuneet tontilla pienen tauon jälkeen. Kuoppa on nyt putsattu louheesta ja kaupunginviskaalinkin toimesta hyväksi todettu. 

Säiden kanssa kävi siinä mielessä hyvä tuuri, että kuopan pohja on saatu pidettyä täysin kuivana lumesta ja jäästä. Kyllähän nuo jossain vaiheessa kevättä toki itsekseenkin sulaisivat, mutta kun aloittamaan pitäisi päästä heti huhtikuun alussa, ei perustusten alle tuleviin maakerroksiin olisi hyvä päästä yhtään lunta. Anturoitahan ei jäätyneelle pohjalle saa tehdä.Pohjan putsaamisen jälkeen kuoppaan kärrättiin muutama kuormurillinen sepeliä, minkä jälkeen koko komeus peiteltiin pressuilla. Ensi viikolla, jos säät sallivat, ohjelmassa on salaojien ynnä muiden röörien asennus, minkä jälkeen monttu pääsee hyvin ansaituille talviunille. Täytyy vielä selvittää, pitäisikö lämmikkeeksi levitellä kerros styroxia, vai pysyykö pohja salaojien ja pressujen avulla riittävän sulana.
Kotirintamalla aika on kulunut kilpailutusten parissa. Tällä hetkellä työn alla ovat lämmitys, vesi ja ilmanvaihto, sähkö, ikkunat, ulko-ovet, sekä kattoristikot. Inbox onkin viime aikoina kolissut siihen malliin, että ryske taatusti kuuluu naapuriin asti.

Tarjousten myötä kustannusarviokin alkaa osoittamaan hienoisia konvergenssin merkkejä. Paljon on asioita tosin vielä avoinna, kuten esimerkiksi sisätöiden ja sisustusmateriaalien osuudet. Kustannuslaskennan ylimpänä ohjenuorana olemme käyttäneet vanhaa viisautta "pessimisti ei pety", vaikkakin tiedossa toki on, että rakennustoiminnassa tämäkään luonnonlaki ei välttämättä pidä paikkaansa.

Jotain valmistakin on tullut, nimittäin sähkösuunnitelma. Tässä yhteydessä onkin ilo antaa Selegalle kiitokset hyvin tehdystä työstä! Suunnitelmat ovat valmistuneet sovitussa aikataulussa, kommentit on otettu huomioon ja yhteydenottoihin vastattu esimerkillisellä ripeydellä. Kun itse suunnitelmatkin ja Selegan "viisas tekniikka" vaikuttavat varsin osuvilta ratkaisuilta juuri meidän tarpeisiimme, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen. Suosittelemme lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti