keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Raksaviikot 34-42

Pyyhitäänpä pölyt blogista ja kerrotaan menneiden yhdeksän raksaviikon tapahtumat. Ensin ei oikein tapahtunut mitään, rästiin jääneitä hommia sieltä täältä, ja sitten alkoi tapahtua niin paljon ettei kirjoittaja pysynyt enää perässä. Lisäksi vuodenaikaan liittyvä valon rajallisuus hankaloittaa kuvaamista ja ilman kuvia on ikävä kirjoittaa. Yritetään kuitenkin tehdä jonkinlainen tilannekatsaus meidän raksalle ja muistaa ainakin isoimmat jutut.

Märkätilojen lattiat todettiin viimein kuiviksi ja laatoittajamme eli Tähtilaatoituksen Markus pääsi hommiin. Jälki oli erinomaista ja homma toimi hyvin, voimme suositella! Laattaa meillä tuli vessojen, kylpyhuoneen, saunan, kodinhoitohuoneen ja eteisen lattioihin, sekä toisen vessan, kylpyhuoneen ja osittain kodinhoitohuoneen seinille. Laattavalinnat löytyvät täältä.
Laattapintaa kodinhoitohuoneen seinästä.
Yläkerran ja keskikerroksen lattiat ovat saaneet myös parketit pintoihinsa. Tommi naputteli parketit  isäni kanssa itse paikoilleen ja hyvältä näyttää. Portaiden parkettipinnoitus on työn alla, mutta sen jätimme ammattilaisen haltuun, mikä ei kyllä näin jälkeenpäin ajatellen ole kaduttanut hetkeäkään.
Portaiden askelpinnat liimauksessa. Vaikka portaat ovat valmiit elementtiportaat (Rudus Elemento 8), olivat ne ja seinät yhteensä sen verran kierot että jokainen porras jouduttiin valmistamaan yksitellen paikalleen sovittaen.

Valmista porraspintaa listoineen, kaiteet vielä puuttuvat.
Saunassa seinät ja katto ovat saaneet paneelit pintaansa. Molemmissa paneeli on suoraprofiilista lämpökäsiteltyä haapaa, katossa kapeana (45) ja seinässä leveämpänä (120). Lauteet timpurimme, Jyrki Puutyö Lehtiseltä, nikkaroi paikalleen tuhdeista (43x200) haapalankuista. Samasta kapeasta lämpöhaapapaneelista timpurimme teki myös vessojen ja kylpyhuoneen katot. Näistä kuvia myöhemmin kunhan saan kelvolliset lamput viriteltyä kuvausta varten.

Keittiö on myös saapunut ja asennettu paikalleen. Tarkistusmittauksista huolimatta yksi kaappi ei mahtunut koloonsa ja jouduimme vaihtamaan sen kymmenen senttiä kapeampaan. Tiesimme että mitoitus on tiukka, mutta vähän liian tiukaksi meni kun ei ovi enää auennut :( Uusi kaappi on onneksi tulossa ja sen pitäisi ehtiä meille ennen muuttoa. Kodinhoitohuoneen kalusteet saapuivat myös Keittiömaailmalta ja nekin ovat löytäneet paikkansa. Tommi asensi molempien huoneiden kiintokalusteet yhdessä isäni kanssa, ja ihan hyvin se kahdelta amatööriltä sujui kun oli tarpeeksi aikaa miettiä välissä ja hermoja passata ja tähdätä aina uudestaan ja uudestaan. Keittiön tasot tilasimme epähuomiossa puuvalmiina, keittiötä suunnitellessa emme vielä olleet varmoja parketin vaaleusasteesta ja tilauksen lähtiessä toimitukseen emme enää tulleet ajatelleeksi koko asiaa. Ihan hienot tasoista kyllä itsekin öljyämällä sai, käsittelin Osmo Colorin värittömällä TopOililla alapinnat kahteen kertaan ja kaikki muut pinnat neljästi.

Keittiötä. Oikeassa reunassa olevasta  kaapista puuttuu vielä yläkaapin ovi, mikro kun olikin mitoitettua korkeampi.
Kodinhoitohuoneen vasen seinä. Pyykkikone tulee kuivausrummun ja allaskaapin väliin, ja etualalla kuvasta rajautuu pois kurasyöppö. Oviin tulee vielä vetimet.
Kodinhoitohuoneen oikea seinä, kaappia seinän täydeltä. Oviin tulee vielä vetimet.

Koneet ovat myös tulleet, hyvältä näyttää. Liesituuletinkin on saatu kattoon, tämän asennuksessa saimme Faberilta loistavaa palvelua ja myyntipäälikkö tuli henkilökohtaisesti asentamaan tuulettimemme. (Asennus olisi toki LVI-urakkaankin kuulunut, itse emme olisi lähteneet kokeilemaan.)

Vaatekaapit ovat myös alkaneet rakentua. Eteiseen ja omaan makuuuhuoneeseemme tilasimme kaappien sisuksen Lakeudelta ja viime viikolla kasasimme ne pystyyn. Ovet tulevat myöhemmin Kirenan mallistosta. Lapsen huoneeseen olen koonnut vaatekaapin Ikean keittiökalusteista, siitä taidan tehdä oman postauksensa piakkoin. 

Tässä vaiheessa huomaan että pitäisi tosiaan saada kirjoitettua vähän useammin, kukaan ei varmaankaan ole jaksanut lukea tänne asti. No, märkätilojen kalusteet on myös kasattu ja osittain paikoillaankin. Kellarin kylpyhuoneen laatikosto vielä odottaa asennustaan. Märkätilojen kalusteet tilasimme Kvikistä Mano-sarjaa sekä kiiltävänä että mattana tilasta riippuen. Näihin kalusteisiin sain apua sisareni mieheltä (Kiitos!) ja loput kasasin itse. Laatikostojen päälle asensimme itse myös altaat/tasot ja putkimiehemme taituroi hanat, bideet ja viemärit paikalleen. Yläkerrassa olimme olleet fiksuja ja vetäneet bideen putkituksen lattiavalun sisällä suoraan pöntön viereen. Keskikerroksessa olimme jättäneet sen pois suunnitelmista ja nyt kaapiston alapintaa koristaakin kupariputki. Onneksi putki ei näy ellei ala konttaamaan ja nyt letku tulee siististi seinää pitkin.
Ykköskerroksen vessaa. Olin kuvitellut laittavani bideesuihkun alas laatikoiden alle, sinne mistä johto kuvassa tulee, mutta asennusvaiheessa kävi ilmi että sen täytyy olla huomattavasti korkeammalla.
Tässä pikakelauksena viime viikkojen ja kuukausien tapahtumat. Lisäksi ainakin Skaala kävi korjailemassa ikkunoiden pintavaurioita ja avauslaitteita, sekä Datasilta on ahkeroinut sähköjen parissa. Tekninen tila näyttää jo huomattavasti selkeämmältä aiemman johtoviidakon sijasta, katkaisimet ovat löytäneet paikkansa seinillä, ja talon pistorasioista tulee sähköä eli lattiat eivät enää ole täynnä jatkojohtoviritelmiä. Tommi on myös aloittanut väliovien asennuksen. Viimeisten viikkojen rutistus on edessä ja helmikuun aikana toivottavasti pääsemme muuttamaan.

9 kommenttia:

 1. Vau, siis teillähän alkaa olla käytännössä valmista! Onnea, muutto tosiaan häämöttää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vielä viimeiset viimeistelyt menossa. Listat puuttuu vielä kokonaan, osa väliovista on irti, keittiön viimeiset kaapit tulivat eilen yms. pientä. Kaikkea ei yritetäkään saada valmiiksi, ainakin kellarin lattiapinnoitus tehdään vasta muuton jälkeen. Muuton jälkeen myös tulevat kaikki koukut, verhokiskot yms., joita ei ole vielä edes suunniteltu.

   Poista
 2. Teillähän näyttää hyvälle :) Olette ahkeroineet oikein kunnolla ja kyllä huomaa. On varmasti mahtavaa nähdä miten se oma koti tästä muotoutuu kun kalusteet ja muut löytävät omille paikoilleen. Odotan mielenkiinnolla postausta teidän saunasta sekä kylpyhuoneen ja vessojen katoista. Meillä sama idea, mutta toteutukseen ei olla vielä päästy. Samalla olisin kysellyt että saitko suunniteltua lastenhuoneen kaapin ikean keittiökaapeista ihan heidän suunnitteluohjelmallaan vai kävitkö paikan päällä suunnittelemassa? Samaa toteutusta on tulossa meille tämänkin osalta, ja olisin kysellyt miten se olisi fiksuinta tehdä.
  Kiitos jo etukäteen ja tsemppiä loppurutistukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kylpyhuoneen ja vessojen kattojen kapeista lämpöhaapapaneeleista täytyy kyllä varoittaa, kannattaa ehkä vielä miettiä puulajia. Me tilasimme kaikki saunan pintojen (lauteet, seinät, katot) materiaalit samalta toimittajalta. Laudelankut ja seinäpaneelit olivat täysin virheettömiä, mutta nämä meitä varten tehdyt kapeat suoraprofiiliset paneelit lämpöhaavasta olivat laadultaan todella vaihtelevia. Ilmeisesti lämpöhaapa on liian pehmeää materiaaliksi tuohon kapeaan paneeliin tai jotain, joku syy sille varmaankin on etteivät ne ole normaalivalikoimassa. Reklamaatiot kyllä hoidettiin todella mallikelpoisesti, mutta kun uudetkin paneelit tehtiin taas meitä varten niin aikaa meni hukkaan aika paljon.

   Vaatekaapin Ikean keittiöista suunnittelin mallilla ostetaan rungot ja vähän laatikoita ja sitten lisää kun näen miten ne sopii :) Ja sitten vielä vähän lisää useampaan kertaan. Vielä ainakin yksi reissu Ikeaan pitäisi tehdä. Mutta tästä tosiaan yritän tehdä oman postauksensa ihan piakkoin.

   Poista
  2. Meillä on nykyisessä kodissa ikean keittiökaappeja parin makkarin kaappeina, ja toimii loistavasti! Henkaritkin mahtuu kun laittaa ne poikittain, eli sellainen ulosvedettävä tanko :-)

   Poista
 3. Kivaa, että tulit kirjoittamaan :) on päivityksiä kaivattu :) Ja mahtavan valmiilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja mukava kuulla että on kaivattu. Kun raksalla alkaa tapahtua oikein tohinalla on vaikea pysyä perässä, tai ainakaan saada kuvia kaikesta talven pimeydessä.

   Poista
 4. Kiva lukea edistymisestä, todella jo kaivattiin.
  Kiitos myös siitä, että laitat kuvia juuri sopivasti. Pitkää tekstiä on helpompi seurata kuvien välissä, mutta toisaalta blogit, joissa on useita kuvia perä jälkeen lähes samasta paikasta aiheuttavat ainakin minulle vaan nopean läpiselauksen ja lopulta tekstit jäävät huomaamatta.

  VastaaPoista
 5. Hei, kiinnostaa millainen on ollut käytännössä nyt tuo liesi ikkunan edessä? Onko paljon roiskeita?

  VastaaPoista