tiistai 21. lokakuuta 2014

Raksaviikot 26, 27 ja 28

Muutama raksaviikko on taas vierähtänyt ja kiirettä on riittänyt. Tässä raportti reilun vikkon takaisesta tilanteesta, uudempi on työn alla.

Tasoitukset ovat muutamaa viimeistä hiontaa vaille valmiita ja kaikkialla on ihanan valkosta! Suihkun piiloasennusosa on vihdoin viikkojen odotuksen jälkeen saapunut ja Tommi pääsi tekemään sille ja putkille kolot seinään. Tekniseen tilaan saapui sähkökeskus ja Tommi maalasi puolet lattiasta kaksikomponenttimaalilla.

Yläpohjaan on myös puhallettu villat. Yläpohjan kanssa meinasi käydä ohraisesti sillä lämmitimme sisällä puhaltimilla jo ennen villoja. Tasoituksessa tuli tietysti paljon kosteutta huoneilmaan ja kuivaimesta huolimatta höyrynsulun pintaan oli kondensoitunut aika tavalla vettä. Onneksi Tommi huomasi tämän höyrynsulkua yläkautta tarkastaessaan ja lämmitys saatiin pois päältä. Viime viikot onkin sitten tuuleteltu ahkerasti.

Ulkopuolella ikkuna- ja muut pellit on asennettu ja sadevesikourut ovat paikoillaan. Autokatos on myös saanut Luja-levyt sisäänsä estämään mahdollisen tulipalon leviäminen. Aika paljon kaikenlaista.
Ihanaa valkeutta! Siis oikeasti portaiden alapintaa pintatasoituksen jäljiltä.
Pintatasoitetut seinät kellarissa. Huomaa valkoiset pölykasa seinien vieressä, tasoitteesta tulee aika paljon hiomapölyä.

Keittiön ikkunasmyygiä, hyvältä näyttää.
Oraksen piiloasennusosan toimitus oli hieman hidas, joten seinä tasoitettiin ensin ja Tommi sitten teki kolot osalle ja putkille. Nupit tulevat tuohon oikealle leveään koloon ja käsisuihku viereiselle seinälle.
Toinen reuna teknisen tilan lattiasta on maalattu kaksikomponenttimaalilla, Tommi ihan itse yhtenä päivänä askarteli. Miksi ei koko lattiaa kerralla? Osa lattiasta piti saada kuntoon jotta maalämpöpumppu saadaan paikalleen asennettua. Halusimme kuitenkin antaa muun lattian vielä kuivua lisää, ihan varmuuden vuoksi.
Datasilta asensi sähköpääkeskuksen tekniseen tilaan ja johtoviidakko ainakin hieman selkeni.
Räystäskourut ja syöksytorvet löysivät paikkansa talon nurkalla. Vielä pitäisi kytkeä ne hulevesiviemäreihin.
Autokatos on saanut Luja-levyt sisuksiinsa. Katoksen ja talon välinen etäisyys on kaksi metriä joten palosuojaus vaadittiin.
Jos joku jaksoi lukea tänne asti on meillä myös ylimääräisenä kaksi kuvissa näkyvää Formexin anturamuottia. Tarkempia tiedusteluja voi tehdä osoitteeseen villavertikaali@gmail.com. Taustalla näkyvät Finnfoamit eivät ole kaupan vaan odottavat pääsyä pihaan.

3 kommenttia:

 1. Siis mihin kosteus oikein kondensoitui? Yläpohjan puolelle? Vai miksi se olisi vaikuttanut puhallusvillojen asentamiseen?

  Valkeus tekee kyllä paljon! Talo muuttuu pikkuhiljaa raksasta kodiksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitinkin aika epäselvästi. Kosteus siis kondensoitui höyrynsulun alapuolelle, kipsilevyjen taakse piiloon. Tällöin sitä ei sisältä havainnut vaan vasta yläpohjasta hyörynsulun läpi katsomalla. Eikä se vaikuttanut puhallusvilloihin muuten kuin että niiden asentamiselle tuli kiire kun ei ilman niitä voitu enää lämmittää (ettei kondensoituisi lisää).

   Valkeus tosiaan tekee paljon! Kuljeskelen raksalla huoneesta toiseen ihailemassa valkoisia (tasoitettuja) seiniä. Eihän sitä kaukaa katsottuna erota maalista :)

   Poista
  2. Aa niin justiinsa. Hyvä että bongasitte asian, olisi saattanut hieman kismittää jos kosteus olisi päässyt levyihin asti... :)

   Poista