maanantai 21. huhtikuuta 2014

Raksaviikko nro 3

Kolmannella raksaviikolla meidän raksalla lähinnä odoteltiin, tai siltä se ainakin tuntui edellisiin viikkoihin verrattuna. Todellisuudessa kuitenkin aika paljon ehti tapahtuakin.

Tiistaina saapuivat ensimmäiset ontelolaatat ja nosturi nosteli ne kellarin päälle. Samana iltana saapui myös toinen erä harkkoja, joten nyt on taas piha täynnä. Keskiviikkona ontelot kiinnitettiin seiniin. Torstaina hitsaukset tarkastettiin, ja ilmeisesti katselmoitiin samalla talon paikkaakin. Välittömästi katselmuksen jälkeen tehtiin ontelolaattojen saumavalut ja nämä saumavalut jätettiin pääsiäisen yli kovettumaan. Jossain välissä on myös aloitettu kellarin ulkoseinien vedeneristystyöt bitumeilla. Tässä vielä kuvina.

Ontelolaatat ennen saumavaluja. Huomaa jalanjälki pikkuontelossa..

Logistinen kaaos.

Muotit reunavaluja varten.

Näkymä olkkarin ikkunoista.

Bitumit ja patolevyt paikoillaan.

5 kommenttia:

 1. Kellarillisten talojen rakentaminen näyttää aina hurjalta, kun kuoppa on valtava ja sinne uppoaa järkyttävä määrä tavaraa. Onneksi nykyisin osataan jo paremmin ottaa huomioon miten kosteusvaurioilta ym. vältytään tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 2. Saako kysäistä, miksi bitumin päällä on vielä patolevy? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kysyä saa! Itse asiassa hyvä kysymys, sillä tätä on muutama muukin ihmetellyt. Patolevyn perustarkoituksena on käsittääkseni ilmastointi/vedenvirtauskanavan muodostaminen sepelin ja sokkelin väliin sekä mahdollisen kapillaarikosteuden blokkaaminen. Mutta tarvitaanko tätä jos sokkeli on vuorattu bitumilla? Enpä oikein usko. Toisena tarkoituksena luulisi kuitenkin olevan bitumin suojaaminen mahdollisilta teräviltä kivenmurikoilta, kuten louhe. Jotkut ilmeisesti korvaavat patolevyn styroxilla, vaikka varsinaista lisäeristystä ei välttämättä enää tarvittaisikaan.

   Nämähän ovat aika lailla mutu-arvailuja, joten jos jollain on asiasta oikeaa tietoa, saa kertoa!

   Poista
  2. Me vedettiin ekaan taloomme juurikin nuo styroksit, joten voihan olla, että patolevy on ajamassa samaa asiaa. Styroksoimme kellarin kyllä niin tiiviisti ja tarkkaan, että siitä tuli kyllä varmasti todella hyvä lisäeristyskin, vaikkei ehkä tarvetta olisi ollutkaan :D

   Poista
  3. Kyselenpä tällä kertaa, että kuka teille kävi tekemässä tuon bitumointihomman? Jos on vinkata tekijää, niin voitko laittaa vaikka s-postia blogivillasundeck@gmail.com. Kiiitos!! :)

   Poista