sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Yöllisiä vieraita raksalla

Muutama viikko sitten ostimme riistakameran vahtimaan raksaamme ja kameraksi valikoitui melko nopean googlettelun jälkeen Scoutguard SG880MK-8M. Sen säätämisessä toimintakuntoon meni oma aikansa ja kuvia tuntuu tulevan vähän milloin sattuu. Ehkä emme ole vielä osanneet laittaa asetuksia kuntoon, tai ehkä liiketunnistimen toimintasäde ei riitä kovin pitkälle (edes niin pitkälle kuin luvattiin). Aiemmin kamera on napannut satunnaisia otoksia meistä tai maaurakoitsijasta, mutta viime yönä kamera oli infrapunasalaman voimin tallettanut kutsumattomia vieraita. Onneksi eivät olleet vieneet mitään, ja ovat oikeastaan tervetulleita käymään uudestaankin :)Ensimmäisen kuvan kiilusilmäiset vieraat ovat ilmeisesti peuroja, niitä on tontilla aina välillä näkynyt päivälläkin. Toisen kuvan tuntia myöhemmin käynyttä vierasta emme tunnista, mutta mukava tietää etteivät elämet ole pelästyneet louhinnan räjäytyksiä :)

Nämä molemmat kuvat ovat kameran sähköpostiin lähettämiä pakattuja versioita, oikeat täyskokoiset kuvat saisimme käymällä tontilla poimimassa ne muistikortilta talteen.

6 kommenttia:

 1. Eipä noissa vieraissa ole mitään vikaa. Ainakaan kun ei ole vielä istutuksia ;)

  VastaaPoista
 2. kun mittasuhteet eivät ole tutut, niin katsoin, että ylemmässä kuvassa on jäniksiä :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin luulin ensimmäisen kuvan eläimiä pupuiksi. Toisessa kuvassa voisi loikata kissa. Onneksi vieraat ovat olleet tervetullutta laatua!

  VastaaPoista
 4. Heh, hieman jo kauhulla rupesin lukemaan tätä postausta, mutta onneksi lopputulema olikin ihan iloinen, vaikkakin eläimellinen :)

  VastaaPoista
 5. Teidän tässä blogissa ei toimi tuo yhteydenotto. Mä yritin postata teille yhtä viestiä, mutta siinä vaan lukee jatkuvasti "Lähetetään".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi juttu, mikäköhän siinä oikein on. Kokeilin lähettää itselleni palautetta (heh) ja tuli kyllä perille. Saattoi siis olla jokin tilapäinen häiriö googlen systeemeissä, tai sitten selaimessa tms. Jos ei lähde pelittämään, palautetta voi lähettää myös suoraan osoitteeseen villavertikaali@gmail.com.

   Poista