maanantai 22. huhtikuuta 2013

Maata näkyvissä!

Lumet tontilta ovat jo melkein sulaneet, joten lauantaina suuntasimme kohti tonttia ihmettelemään että mitä sitä oikein onkaan tullut ostettua. Emme vielä olleet nähneet tonttia lumettomana, ensimmäisenkin kerran tontilla käydessämme maassa oli jo pieni lumipeite, joten oli aika jännittävää nähdä mitä kaikkea lumen alta paljastuu. No, arvoitus ei vielä täysin ratkennut sillä paikka paikoin maassa oli vielä kymmensenttinen hanki, mutta mitään suuria yllätyksiä ei ainakaan vielä hangen alta paljastunut.Tontilla olevassa kaivossa vesi oli hämmästyttävän korkealla, luukun alla ei ollut kuin puolisen metriä vedenpintaan, mutta kaiken järjen mukaan kaivo vain vuotaa ja sulaneet pintavedet ovat päässeet täyttämään kaivon. Purettavan talon kellarissa ei kuitenkaan onneksi näkynyt vettä lattialla ja talon korkeusaseman vuoksi pohjaveteen pitäisi olla reilusti matkaa.

Tontilla on komeita isoja puita, jotka todennäköisesti joudumme lähes kaikki kaatamaan, mutta aivan rajassa kiinni oli muutama hieman omenapuun näköinen runko. Saatan toki olla lajinmäärityksessäni ihan pielessäkin, mutta jännityksellä odotamme tuleeko näihin vanhan näköisiin oksistoihin lehtiä vai ovatko rungot kuolleita, ja jos lehtiä tulee niin tuleeko kukkia ja pääsemmekö jo ensi syksynä poimimaan omia omenoita?

Itse talon suhteen tilanne ei ole edennyt mihinkään, kerrosluku on edelleen auki mutta itse pinta-aloja laskiessamme ja huoneita piirrellessämme olemme yhä vahvemmin tulleet siihen tulokseen että jollain tavoin se toinen kerros olisi hyvä saada. Kerromme lisää kun asia selkeytyy.

Vanhan mökin purkua sen sijaan olemme ajatuksissa jo pyöritelleen ja joitain tarjouspyyntöjä asian suhteen lähetelleet, toivottavasti olemme osanneet niissä huomioida kaiken tarpeellisen. Toiveena olisi saada mökki purettua loppukesästä, joten purkulupahakemus pitäisi saada pian lähtemään. Kokemuksia hyvistä (ja edullisista) purkufirmoista otetaan mielellään vastaan. Polttamisvaihtoehto on jo myös selvitetty, mutta tällä sijainnilla ja naapureiden läheisyydellä se ei ollut mahdollinen. Tulee kuulemma liikaa savua ja nokea ja kaikkea muuta haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti